Färden fortsätter dag 3

Glömde berätta en rolig incident från gårdagen! När vi kom fram efter sjön Boren se berättade våra slusskompanjoner att de hittat en borttappad tysk. De fick plocka upp honom och köra i kapp passargerar färjan ceres. Då fick de boarda fartyget så han kunde återförenas med sin familj. Sedan for vi vidare och ni skulle hört filippas färtjusta utrop när vi träffade MAJA! Efter en kväll i Hakuna sov vi gott. Ny dag nya tag Vi slussar vidare och har fortsatt oflyt med broar och väder. Får vänta i timtal. När vi kommer till BergsStora slusstrappa vräker regnet ner. Bra att slippa åskådare! Synd att vi missade blottaren som chockat slussvaktarna innan på dagen. De fick byta ut de som jobbade den dagen! Sedan en tur i oväder äver roxen med en marchfart av 7 knop. Vi nådde Norsholm en minut försent så vi fick sova utanför bron. En trevlig kväll på kapten Bille fick vi! God natt!

Motala - Borensberg = väntan

Vad segt det kan gå! Vi gick iväg från motala vid halv 10 men kom inte till Borenshult närmare 11. Vi blev stilla mellan broarna och passargerarbåtar

Off and away dag 1

Nu är vi i plurret igen! Lämnade Grönebacke klockan 5 efter någon timmes stuvande. I år är det nog rekord med mat och alkohol ! Vi puttrar på mot motala. Lagar lite veggotaco under gång. Anna och filippa lägger  sig och slumrar vid 7. Vid 9 är det dags att angöra hamnen i Motala. Därefter sitter en tilläggare fint! Det blev en Jura wiskey. 

RSS 2.0