Helg på Hjorten 7 augusti

Vaknade upp till en regnig dag. Vi väntade tills regnet lugnat sig sen gav vi oss av mot Grönebacke. Först lite segling men sen började det regna igen så då fick det bli motor. Hemlängtan blir allt större vid dåligt väder! Passade på att käka lite mat på hemvägen i askersund.

Helg på Hjorten 6 augusti

Efter en sovmorgon så blev vi tvungna att lägga loss och gå ut och lägga om ankaret, det släppte igen så då rodde Rolle ut med det och denna gång tog det. Det blåste från alla möjliga håll så Peter och anders fixade spring från två håll och då äntlingen så låg vi still. Sedan blev vi bjudna på fika av Anders och Lis, gott! till lunch blev det bullens och sill och efter det blev det en omgång finans som Peter vann. Till kvällsmat provade vi att grilla skivor av sötpotatis, det var jättegott! När Filippa somnat i båten gick vi upp och eldade brasa bara vi två. Det var riktigt mysigt att sitta på tu man hand och småprata. När Filippa ville ha nattamat gick Anna och la sig. Sedan fortsatte Peter till andra sidan ön till hirsikangas för en trevlig kväll till framåt 3 snåret!

Helg på Hjorten 5 augusti

Fredag lunch drog vi oss iväg till båten. Packningen känndes light nu när man sist hade bunkrat för två veckor. När vi gjort iordning i båten drog vi oss iväg mot Hjortis. Det blev lite segling men en del hjälp av motorn. Vid hjortis anslöt vi oss till skaran av båtar (Fam B. Palm mfl som kommit hem från kanalsemester). Efter en sillunch blev det monopolkortspel. Anna vann överlägset! Framåt kvällen grillade vi och sen satt vi alla tre uppe vid brasan till tiotiden. Peter fortsatte till Groggfarfars båt och han gjorde nog själ för namnet för det var en mycket slirig Peter som kom till båten framåt småtimmarna. Filippa somna och sov gott i båten så Anna fick höra en del läskiga historier berättade av Rolle i sken av brasan. Visste ni att man brännde häxor på ön mittemot? man kan höra dom skrika.. hehe nja men ändå! liiite läskigt var det men trevligt!

spännande!


Morgonmys i bönan


Bönan brevid sin kompis Hakuna Matata


Anna seglar från Motala


Semester 2011, dag 15

Nu var det bara hemfärden kvar! Fick bli en motor tripp från Hjorten till Grönebacke. Filippa sov som en stock så Anna passade på att packa packa och packa. När vi sen kom till bryggan fick det bli några vändor fram och tillbaka till bilen med alla saker. Semestern avslutades med en kebabtallrik på Knuten. Sen var det skönt att komma hem till alla djuren! Saknat dem!

RSS 2.0